Arkitektegnede huse behøver ikke koste en bondegård mere

Finanskrisen er for længst ovre – i hvert fald hvis man skal tro politikerne. Der er dog ingen tvivl om, at det ser væsentligt bedre ud nu, end for bare få år siden.
En af de brancher der virkelig har fået luft under vingerne igen, er byggebranchen. Der bygges på livet løs som aldrig før. Det gør der både fordi, at det går bedre økonomisk, men også fordi det er blevet billigere at bygge – fx tilbyder mange typehusfirmaer billige huse. Arkitekttegnede huse er stadig en del dyrere end et fra et typehusfirma, men det er dog ved at ændre sig.
Flere af firmaerne der tilbyder at bygge typehuse, har arkitekter ansat til at tegne husene, og eventuelt ændre mindre deltaljer for de enkelte kunder. Arkitekttegnede huse til typehuspriser nærmer sig derfor med hastige skridt. En af udfordringerne med typehusene har netop før været, at de var tegnet af teknisk uddannede folk frem for folk med en sans for arkitektur og brugeroplevelse.
Ønsker du et fuldstændig unikt hus, er der stadig ingen vej uden om en rigtig tegnestue, hvor du kan få huset lige som du ønsker det – til gengæld er prisen ofte også en del højere.