Arkitekttegnet hus er til dig der gerne vil have et sprit nyt hus

Når der tales om drømmehuse og om at skulle flytte er der to kategorier, som befolkningen er opdelt i. Der er den gruppe der gerne vil købe et ældre hus og så selv istandsætte det, da de mener at der er en charme og en historie i huset, som for dem giver huset sjæl. Og de kan på ingen måde forholde til at bo i et splinter nyt hus, da det for dem ikke har personlighed og dermed ingen værdi. De synes ofte det er koldt og upersonligt.
Den anden kategori er dem der synes et gammelt hus er yt og som gerne vil have medindflydelse på alt lige fra de første streger til tegningerne og til de sidste finesser er blevet færdiggjort. Det er dem der ofte vælger et arkitekttegnet hus og det giver dem mulighed for at vælge lige præcis det udtryk de gerne vil opnå og dermed for dem får huset personlighed. De kan ikke forestille sig et hus hvor der er nogle rum der ikke er lige efter deres ønske.
Nogle gange kan der også være andre aspekter end de helt dybt liggende personlige såsom økonomi og håndværker evner. Mange vil nok sige at det er dyrere at bygge et nyt arkitekttegnet hus, men en fordel ved at renovere et ældre hus er, at man kan tage det i etaper så man ikke behøver at ligge alle pengene på en gang og kan eksempelvis tage det over en årrække. Hvor et nyt hus jo af gode grunde skal bygges op fra bunden og der kan du ikke springe noget over og gemme til senere. Så dermed skal du ligge alle pengene når huset står færdigt.
Derimod hvis du gerne vil renovere et ældre hus, kan det være en stor fordel at du har hænderne rigtigt skruet på, så du har mulighed for selv at lave en del af arbejdet. Det også ofte håndværkere der ser det som en spændende udfordring at få huset til at stå færdigt mede fede detaljer og samtidig være tro mod huset stil. Hvor dem der ikke selv kan ordne tingene vælger et arkitekttegnet hus, for så hyrer de nogle håndværkere og så kan de flytte ind når huset er færdigt.