En sommerdyne giver bedre søvn, når det er varmt

Danmark er et af de lande der har tradition for at bruge enkelt dyne i dun. I mange andre lande bruges der tæpper og lagner til at sove med eller en dobbeltdyne eller dobbelt tæppe. Der er ingen tvivl om at det er en vanesag, at vælge.
Langt de fleste danskeret fortrækker en klassisk dansk dundyne, det er dog blvet mere og mere almindeligt at bruge en let sommerdyne, om sommeren med almindeligt bomulds betræk, og de seneste par år er der virkelig kommet skub i de lækre design af sengetøj, der kan købes alle steder. Det store hit er i øjeblikket store dyreprint, på både sengetøj og puder. Der er ingen forskel på de betræk man bruger til sin sommerdyne eller vinterdyne, der er helt efter eget temperament. Så man kan mixe og matche, det man har lyst til. Normalt findes der dyner til voksne i to størrelser henholdsvis 200 x 140cm og i ekstra længde 140 x 220cm, og der er det eneste man skal sørge for passer, når man køber betræk.
Når man køber betræk, er der et par små ting, man kan lægge mærke til blandt andet om det er økologisk produceret stof, og hvordan vævningen er. Der findes flere vævninger, blandt andet satinvævningen som mange godt kan lide, den er meget fin og giver et meget blødt og glat sengetøj. Satin har ikke noget med materialet at gøre, hvilket mange tror, det er bare en speciel vævning.
Antallet af tråde der er brugt i vævningen, spiller også ind på måden sengetøjet føles, jo flere tråde, jo finere kvalitet og glattere stof. Når du skal købe dynevår og pudebetræk, skal du først og fremmest vælge det du kan lide, at sove i og se på, så du bliver veludhvilet.