Cykler kan kombinere transporttid til job og træning i ét

Der er i dag stor fokus på sundhed og motion, og rigtig mange vægter højt, at der skal være plads til motion og træning i deres dagligdag. Derfor prøver mange at integrere motionen i deres daglige gøremål, såsom at cykle når de skal på arbejde eller ned i byen. Og det er en rigtig god idé at gøre ens transport tid til ens træning. Så slår man to fluer med ét smæk. Men der er også dem, der nærmest gør cykling til deres livsstil og ligger rigtig mange timer på landevejen.
Dyrker du motionscykling er det vigtigt at tænke på cyklens design og opbygning, så du har de bedste aerodynamiske forhold og dermed minimal vindmodstand, når man suser af sted. Især på cykler til konkurrencer er det vigtigt, at man sætter sig ind i, hvad der er vigtigt for, at man opnår de bedste forhold, når man skal cykle så hurtigt og langt som de semiprofessionelle- og amatør cykelryttere gør. Der skal tænkes på cyklens vægt, at udstyret vejer mindst muligt, og at det udstyr, der er på cyklen, er placeret, så det ikke giver unødig vindmodstand. Så når man skal ud og investere i en konkurrence cykler er det vigtigt, at man sørger for at købe cyklen et sted, hvor de ved en del om konkurrencecykling. Sørg for at få den bedste rådgivning, så du kommer hjem med en cykel, der passer perfekt til dig. Og ikke mindst at man også får cykeltøj, cykelhjelm og briller, der giver den bedste komfort, når man bruger mange timer på landevejen.
Vil du optimere dine tider, kan du også overveje at tilmelde dig bike fitting. Her gennemgår en ekspert din opstilling og din cykel og indstiller din cykel, så du får den mest optimale position, når du cykler. Dette kan godt betale sig at gøre hurtigst muligt, så du fra start af sidder korrekt og ikke får dårlige cykelvaner. Der kan være meget effektivitet at hente ved at sidde korrekt. Derfor er det også vigtigt at vælge den rigtige cykel fra start af. Den behøver ikke være dyr, men den skal passe til lige præcis din stil og bygning.