Lad elcykler erstatte bilerne hen over sommeren

Bor du tæt på dit arbejde, kan du hen over sommeren udnytte det gode vejr til at være god mod både miljøet og din krop. Ved at hoppe på cyklen og lade bilen stå, kan du spare miljøet for giftige udstødningsgasser. Samtidig får du din daglige motion på vej til og fra arbejde, skole eller indkøb. Er du ikke den sporty type, kan en elcykel måske gøre det lidt lettere for dig at hoppe med på cykelbølgen.
Mange har fordomme og dårlige erfaringer med elcykler. Dette skyldes typisk, at de første modellers batterier var voldsomt store og ikke havde tilstrækkelig kraft i længden. Samtidig var cyklerne klodsede og tunge på grund af både batteri og motor. De første modeller var næsten tættere på at ligne knallerter end rigtige cykler. Men der er sket rigtig meget siden.
I dag kan du få elcykler, der ligner en almindelig cykel til forveksling. Batterier er blevet minde og mere håndterlige og er nu næsten gemt helt væk – typisk i stellet eller under bagagebæreren. Hvor de første modeller typisk var klassiske damecykler, der henvendte sig til den ældre befolkning, fås de nyere modeller i sportslige og moderne designs. Du kan endda få mountainbikes med elmotor i dag. Så der er ikke længere en undskyldning for ikke at hoppe med på cykelbølgen til sommer.