Et fadølsanlæg skal være korrekt indstillet for at få den optimale fadøl

Mange kan nikke genkende til, at noget af det bedste man kan få finderne i på en varm sommerdag når der skal hygges udendørs er en is kold fadøl. Om hyggen så består i af spise på en cafe eller om der skal høres god musik til forskellige arrangementer i løbet af sommeren. Så er der intet der slår den kolde store fadøl.
Denne fadøl skal laves på den helt rigtige måde. Det dur ikke, hvis det bare er en helt almindelig kold flaske øl der er hældt på plastik krus. En helt rigtig fadbamse skal laves på et fadølsanlæg der er indstillet korrekt. I et sådan anlæg skal der være 3 komponenter i spil før man får det helt rigtige resultat. Man skal have fustagen med øl, en taphane, et køleanlæg og kulsyre. Trykket skal være det helt rigtige hvis der skal skænkes en øl med den rette mængde skum. Er trykket for højt skummer den for meget, er det for lavt bliver øllen rigtig doven. Hvilket gør den noget kedelig at drikke. Trykket på et fadølsanlæg skal sidde lige i øjet for at give kunden den bedste oplevelse af øllen.