Et fadølsanlæg garanterer at man har kolde øl hele aftenen

Vi kender det alle, vi skal holde fest og hvad er værre end lunkne øl og ofte er der ikke kapacitet til at køle nok øl ned. Når folk ankommer får de altid en dejlig kold øl, men så er køleskabet også tømt og derfra kan det ikke følge med til at køle dem ned mere. Derfor kan det være en fordel at leje et fadølsanlæg i stedet, så er du garanteret kolde øl hele aftenen, såfremt du vælge det rigtige anlæg.
For nogle år siden, var det på mode at have sit eget anlæg derhjemme, så man altid lige kunne tappe en kold fadøl og som sagtens kunne klare en lille uhøjtidelig middag i hjemmet, men denne type anlæg, kan ikke klare større fester med mange mennesker, der skal man ud og leje et større og professionelt udstyr.
Og det første man skal være opmærksom på er hvor stor kapacitet anlægget har, hvis ikke den er stor nok. Hvis det er tilfældet vil du opleve at øllet skummer meget og virker rigtig kold, på grund af at der ikke er tilstrækkelig med køling. Så det kan klart anbefales at leje det rigtige, for hvem gider drikke varmt skum og samtidig giver det alt for store mængder spild.
Kapaciteten på et fadølsanlæg måles i hvor mange liter det kan skænke i timen og skal du holde en havefest eller anden mindre fest, kan du nøjes med et der kan skænke ca. 20 liter i timen. Skal du derimod kunne holde en større fest med mange mennesker, eller have den stående i en bar, så anbefales at anlægget kan skænke mindst ca. 30 liter i timen.
Det næste man skal overveje er hvor mange haner der skal være på anlægget, skal der kunne skænkes mere end 1 type øl, skal der også være flere haner. Ved de fleste fester er det nok at have 2 forskellige for eksempel en almindelig og en classic, men de fås med op til 6 haner.
Anbefalingen fra udlejere af anlæggene er, at man har mindst to har, så man kan tilbyde to forskellige typer øl.
Når man skal vælge fadølsanlæg er der to forskellige typer af systemer til at køle øllet ned med, enten kontaktkøling eller med vandbad
Fordelen ved at vælge kontaktkøling er, at du er klar til at skænke den første øl efter 5-10 minutter og så er den rigtigt nem at arbejde med. Derimod vil tappehanen være monteret på anlægget, så du er nød til at have alt inde i serveringsrummet. Det kan være en fordel at vælge et anlæg hvor kompressoren er indbygget, så du ikke skal have en løs co2 flaske stående ved siden af.
Derimod vælger du systemet med vandbad, kan du placere den hvor du vil. Så skal der blot trækkes en ølslange ind til tappesystemet. Det betyder at al støj og varme fra anlægget fjernes fra serveringsrummet. Men denne type nedkøling kræver at du tænder fadølsanlægget mindst to timer før du forventer at skulle skænke den første øl, da vandet i anlægget skal have tid til at køle ned.
Så det kan klart betale sig, at overveje at leje et fadølsanlæg næste gang der skal holdes fest, så er man garanteret kolde øl.