Et fadølsanlæg giver perfekte kolde øl ved hver udskænkning

Når der skal holdes fest hører der sig også til at der serveres vin og øl. Og det er et af de store debat emner skal øllet serveres af flaske, er en dåse øl godt nok eller skal det simpelthen være en fadøl. Det er der ligeså mange meninger til, som der findes øl drikkere. Nogle synes det er længe fin med en dåse bajer og det er også den billigste løsning. Mens andre synes der er et strejf af charme og nostalgi ved at stå med en flaske øl og tale med gutterne. Og sidst er der dem, der nyder at gå op til et fadølsanlæg og skænke sig en perfekt skænket øl og den er altid kold. Der er samtidig også debat om hvad forskellen er på en flaske øl og en fadøl, for det er ikke helt den samme fornemmelse og smag. Selve øllet er samme bryg, men når du skænker en fadøl virker øllet lettere og skummet mere fyldigt og det er på grund af kulsyren der frigives. Og derved træder øllets karakteristiske smag også mere frem end i en flaske øl. Og sidst men ikke mindst vil temperaturen konstant være 7-8 grader, og det er den perfekte temperatur for en perfekt velskænket øl.
Så er der dem der siger at de gider ikke at have et fadølsanlæg for der er alt for spild, da det er svært at skænke en perfekt øl, det skummer alt for meget og man hælder derfor for meget ud. Men det er fordi de fleste ikke kan finde ud af at skænke en fadøl. Men har vil der komme en guide til den perfekte skænkede fadøl. Først holder du glasset helt op til hanen, så den rører indersiden af glasset. Så skal der åbnes helt op for hanen, ikke noget med halvt eller langsomt op, den skal helt op så øllet kan flyde ned i glasset. Når glasset er ca. tre fjerdedele fyldt retter du langsomt glasset op og fylder op til kanten. Kan du godt lide et ordentligt lag skum, kan du med fordel hejse glasset op og ned et par gange efter du har rettet op, så vil der kommer lidt ekstra skum på toppen. Så vil du have perfekte kolde øl hver gang, så skal du klart leje et fadølsanlæg til din næste fest.