Islænderudstyr er specielt designet til brug på islænderheste

Heste og hestesport er en hel verden for sig og der er rigtig mange der har denne hobby. Når man taler om heste taler man samtidig også om en hobby, der koster rigtig mange penge. Der er ikke noget i forbindelse med heste der ikke koster. Det er alt lige fra køb af hesten til opstaldning, foder og udstyr.
Som udgangspunkt er det, det samme udstyr de alle bruge, men går man ned i detaljerne omkring udstyret er der forskel på det. Ridder man for eksempel islænder heste, så er der også en bestemt kategori af islænderudstyr til hesten og ikke mindst rytteren. Men hvorfor kan en islandsk hest ikke bruge samme type udstyr som alle andre heste typer?
Det har blandt andet noget at gøre med, at den ridder i en anden gangart end andre typer heste og dermed kræver det en anden type sadel. Hermed ikke sagt, at man ikke kan benytte en almindelig sadel, men man vil have stor glæde af, at bruge en der er designet til de islandske heste.
En sadel til brug på islandske heste er designet, så rytteren kommer til at sidde længere tilbage på hesten og ligge vægten der, hvilket fremmer at tølt gangen opstår. Samtidig giver denne typer islænderudstyr en større frihed til hesten og det har den brug for, hvis den skal ride tølt. Det kræver store bevægelser for hesten at ride denne gangart.
Med hensyn til hovedtøjet er der ikke helt de samme argumenter for, hvorfor hovedtøjet skal være anderledes. Det er mere baseret på, at det skal se så naturligt ud som muligt, men selvfølgelig også at hesten kan føle sig så fri som muligt. Da det at ride islandske heste forbindes med en meget naturlig og autentisk ride stil, fremhæves dette af det minimale hovedtøj , man kan købe i alle butikker der forhandler islænderudstyr.
Der er sågar nogle der vælger, kun at ride med en trense og uden et næsebånd, men det kræver at man har noget øvelse og styr på hesten. For på denne måde har man ikke den samme kontrol over hesten når man rider.

Der er mange der spørger, hvorfor det kan være at det kræver specielt islænderudstyr at ride på islænderheste, men det kan helt logisk forklares med, at ligeså vel som der findes specielt udstyr til dressur, spring og western. Er der også noget der er mere velegnet til de islandske heste end til andre.
Skal man springe er der nogle egenskaber der er vigtige og er det i stedet dressur er der andre egenskaber skal fremhæves og deraf også forskellen på designet af det forskellige udstyr. Så logikken i, at der også kræves en bestemt type sadel der er bedst til nogle bestemte gangarter, giver meget god mening.
Man kan for eksempel se forskellen ved at når der rides dressur, så sidder rytteren meget højt helt oppe på sædebenene, hvorimod islænderrytteren som sidder meget dybt i sadlen, så der kommer vægt på hesten. De to stilarter kan jo med god grund ikke rides i den samme sadel, hvis den er special designet til da rytteren sidder vidt forskelligt i sadlen.

Så ridder du islænder giver det god mening, i hvert fald på nogle områder, at købe islænderudstyr i stedet for traditionelt udstyr til heste.