Bliv it-partner hvis du gerne vil være selvstændig it leverandør

Hvis man går med en forretningsspire i maven og gerne vil ind på markedet i for eksempel It verdenen, kan det godt være en svær opgave. For konkurrence er høj, der er mange om buddet og ofte snupper de store udbydere alle kunderne.
Netop derfor kan det være en god ide, at bliv it-partner, for så er du mere en medspiller end en modspiller. Du laver en aftale med en af de store udbydere, som har et ordentligt system, som du har fuld tillid til. Og ved at du laver en partner aftale, vil du de fleste steder kunne skræddersy din pakke, sådan at du vælger de løsninger som passer i den forretningsstrategi, man ønsker.
Du er også selv herre over hvad prisen skal være, du giver en fast pris ved din udbyder og så må du selv bestemme herfra. Dog skal du huske, at er din pris væsentlig højere end andres så taber man ofte ordren.

Så det er ikke altid prisen man skal vinde en ordre på, ved at bliv it-partner, men derimod ud og finde de kunder der synes at et stort hosting firma er for stor en mundfuld og gerne vil have et mindre firma, hvor kontakten er mere personlig.
denne type virksomheder er ofte ligeglade med at prisen bliver lidt højere, så længe de føler at de får god service for pengene.

Denne type løsning er en win/win for alle parter, for du får penge i kassen og kunden får en løsning på samme niveau som havde han valgt den oprindelige udbyder. Og denne udbyder tjener også på det, for virksomheden havde nok tabt ordren, hvis ikke det var muligt at købe igennem en forhandler.

Der er mange områder inden for it verdenen, hvor man kan blive it-partner, det er både på web området hvor der forhandles produkter som webhoteller, webshops, domæner m.m. Men også inden for det område der kaldes outsourcing, hvor løsningen ligger i ”skyen” er også blevet meget populært på partner området. Det kan være alt lige fra små cloud servere til store komplette virtuelle datacentre. Begrænsningen for hvilken hosting løsning der kan sælges, er dine kriterier for, hvad din partner pakke indeholder.

Når man er it-partner, vil produktet blive solgt til kunden som ens eget produkt. Slutkunden vil aldrig kende til hvem der er partnerens leverandør. Når man vælger at bliv it-partner, vælger man en pakke og så kan man brande dem som sine egne og der vil aldrig være kontakt mellem slutkunden og din hosting leverandør – alt vil gå igennem dig som it-partner.

Ved nogle af de større udbydere, er der mulighed for at komme i slagstræning og deltage i nogle workshops der er målrettet, det at være it-partner. Det er med til at ruste dig bedre til dit kommende salgsarbejde som partner og det giver din udbyder mulighed for at sikre sig at deres it-partnere og samarbejdspartnere er uddannet korrekt til at sælge deres produkter.