Valg af domæne navn – sådan gør du

Er du ved at oprette nyt firma eller måske en blog, betyder hjemmesidens navn rigtig meget. Dine kunder eller læsere husker dig via dit navn, så der er et par ting, der er vigtige at tage stilling til, inden du bestiller dit nye hjemmesidedomæne.
Har du allerede et firma med et etableret navn, bør firmaets præcise navn være dit domæne. Handler du primært i Danmark, vil det være mest naturligt at det ender med .dk. Det gør det lettest for dine kunder, at huske hjemmesidens adresse. Har du derimod et internationalt firma, giver det bedst mening med en .com-afslutning. Det er altid en god idé at sikre firmaets navn ved at bestille domænenavnet med de mest populære endelser. Så undgår du at konkurrenter eller andre med skumle hensigter kan skade dit firma, ved at udgive sig for det eller forlange en høj pris, hvis du ønsker at få navnet tilbage. De populære endelser er typisk .dk, .eu, .com og evt. .net.
Skal domænet benyttes til mail eller vil der også komme besøgende fra andre lande på hjemmesiden, bør du ikke benytte bogstaver som æ, ø, å eller andre specialtegn. Dette er der to grunde til. I tilfældet hvor din hjemmeside også skal kunne tilgås fra andre lande, vil de ofte ikke have specialtegnene på deres tastatur, og de kan derfor ikke taste hjemmesidens adresse korrekt ind. Benytter du domænet til mail, anbefales det at din domæne ikke indeholder specialtegn, da ikke alle mailservere kan læse disse tegn. Det betyder, at mails, der sendes gennem disse servere, simpelthen ikke vil nå frem.
Ud over ovenstående ting bør du sikre, at dit domæne ikke bliver for langt, at det er let at stave til, og at der ikke er mere end ét tegn fx én bindestreg. På denne måde gør du det lettest muligt for dine besøgende at finde dig.