Køb en server, efter du har undersøgt hvilke behov du har brug for

Hvis du er på købers marked efter en ny server, skal du vurdere dine valg nøje for at sikre dig, at den server du køber vil opfylde dine behov.

En netværksserver er en stor investering og som regel repræsenterer, køb af en server et langsigtet engagement. Så det er vigtigt, at være kritisk når der skal vælges, Så den vil opfylde alle dine behov. Her er nogle ting, du bør overveje, når du overvejer at køb en server.

Først og fremmest er drivers en af de første ting du skal overveje, før du foretager nogen købsbeslutninger. Kan den server du er interesseret i, tilbyde den nødvendige driver support. Du bør ikke have nogen problemer med at få Windows-drivere, så længe du køber en server fra en af ​​de store producenter som Dell eller HP. Dog kan Linux-drivere være knap så let tilgængelige. Det kan godt betale sig, at bruge lidt ekstra tid i den indledende søge fase, for at sikre at du kan få drivere til dit bestemte operativsystem og derved spare nogle hjertesorger senere hen ad vejen.

Noget andet der er vigtigt at have fokus på, når du skal køb en server er redundans. Hvis du vil være sikret mod, for eksempel missionskritisk formål, skal du sørge for at udbyderen benytter sig af redundante dele, for at undgå at blive ramt af single point of failure. For eksempel bør serveren have mindst to strømforsyninger, således at hvis den ene fejler, kan den anden overtage uden serveren går offline. Nogle servere lader dig installere et komplet sæt af redundant hukommelse, mens andre omfatter en ekstra slot, du kan bruge til at installere et ekstra hukommelsesmodul. Reservehukommelsen træder automatisk i kraft, hvis der opstår et hukommelses issue.

I nutidens IT-verdenen, hvor man helst skal være online 24/7, møder mange udfordringer når serveren skal justeres. Idet en server er nød til at blive lukket ned, når der skal vedligeholdes, det kræver næsten altid en eller anden form for handling. Prøv at sørge for, at den server du vælger bruger hot-swap komponenter. Indrømmet, ikke alle komponenter er hot-swap, men det er klart en fordel at benytte det, hvor det er muligt. For eksempel kan du ikke udskifte et hoved system eller en CPU, mens serveren kører. Men mange servere understøtter brugen af ​​hot-swap harddiske, udvidelsesmoduler og strømforsyninger.

Det bør være temmelig indlysende, at du nødt til at overveje serverens formfaktor, når du skal køb en server, Men i betragtning af vigtigheden i, at vælge den rigtige formfaktor, skal det alligevel nævnes her. Hvis du køber en rack mount server, skal du huske at sørge for, at du har tilstrækkelig plads tilbage i dit rack. Husk, at 2U og 4U servere kræver mere rack plads end en 1U server gør. Ligeledes, hvis du planlægger at købe en klinge server, skal du sikre dig, at du har tilstrækkelig plads tilbage i dit bladeserver chassis.

En anden ting du skal kigge efter, når du køber en ny server er understøttelse af fejl tolerant hukommelse teknologier, såsom fejlkorrigerende kode (ECC). ECC-hukommelse kan dynamisk korrigere single-bit hukommelsesfejl. ECC-hukommelse kan også opdage (men ikke rette) dobbelt-bit fejl.

Storage er også en af de faktorer man skal være opmærksom på, for servere kan variere meget i form af tilgængelig internt storage. Selv om de fleste servere på markedet tillader anvendelse af ​​to interne harddiske, er der er store undtagelser. Nogle servere omfatter ikke internt storage og kan startes fra et SAN i stedet. Blade-servere understøtter typisk kun to interne drev, men storage kan udvides via et storage modul, forudsat at der er tilstrækkelig plads i kabinettet.

Mange glemmer at undersøge mulighederne for tilslutning til netværksforbindelser, når der tænkes på at køb en server fordi stort set alle servere på markedet i dag, omfatter indbygget netværk. Men netværket bliver langt vigtigere, hvis serveren kommer til at fungere som en klynge node eller som en virtualiserings datacenter. Clustering og virtualisering kræver typisk flere netværkskort end en enkeltstående server gør. I sådanne tilfælde, vil en server sandsynligvis ikke have et tilstrækkeligt antal netværkskort som standard, men du skal sørge for den har kapacitet til at rumme de ekstra nødvendige netværkskort.

Har du mere end en håndfuld servere i dit datacenter, så sørg for at din server understøtter administration (både på hardware og software-niveau). De fleste af serverne på markedet understøtter hardware management gennem IPMI, som er en standardiseret behandlings protokol. Men softwarehåndteringsværktøjer har tendens til at være proprietære, og en sælgers management software vil somme tider ikke virke med en anden leverandørs servere.

Så har var en lille guideline, der måske kunne hjælpe lidt med hvilke overvejelser man skal gøre sig, når man er på markedet og skal køb en server.