Webhosting og valg af leverandør

Det kan være rigtig svært at vælge webudbyder til sin hjemmeside i disse dage, hvor der er utallige små og store virksomheder, der tilbyder at hoste din IT. Men hvem er den bedste udbyder?
Det er desværre et spørgsmål, der ikke kan besvaret ved at nævne en enkelt virksomhed. Når du er på jagt efter ny bil, spørger man heller ikke blot ”hvilken er den bedste bil?”. Den bedste bil, afhænger af hvor langt du skal køre, hvor meget du skal fragte, hvad du vil betale, hvilke funktioner du ønsker osv. Den afhænger af dit behov. Det samme gør webhosting.
Når du skal vælge en webhoster, er der faktorer som fx pris, plads, backup, inkluderede services, support og meget mere, som du bør tage stilling til. Hvad er vigtigt for dig? Og ikke mindst, hvad er IKKE så vigtigt for dig? Er en meget lav pris væsentlig for dig, må du ofte gå på kompromis med en anden faktor. Ofte er det mulighed for support eller kapacitet, der ofres i disse tilfælde.
Ved du, hvad du har behov for af kapacitet både i forhold til plads, men også mængden af trafik, er det en god idé at sammenligne de forskellige løsninger. Ikke alle leverandører oplyser alle de nødvendige informationer og tekniske detaljer om deres webhosting. Det anbefales derfor at tage kontakt til leverandøren og få specificeret detaljerne, inden du bestiller. Er der en uhensigtsmæssighed i betingelserne, som du har overset, kan det i nogle tilfælde koste dig dyrt. Pas på med at blive lokket af gratis domæner – for måske får du slet ikke ejerskab over domænet, og det kan derfor blive umuligt at opsige sit abonnement uden at miste det domæne, man troede, man ejede.
Der er stor forskel på administrationspanelerne i de forskellige webhostingløsninger. Er det muligt, er det derfor en god idé at bestille en demoperiode, hvor man kan få lov at undersøge og afprøve løsningen.