Berg trampoliner, et mærke med sikkerhed og kvalitet i højsædet

I de fleste villa haver, hvor der bor børn, kan man også se diverse legeredskaber, det er alt lige fra sandkasser, fodbold mål, gynger til rutsjebaner og legehuse. Men for en del år siden efterhånden, kom der også et nyt redskab på banen og den ser ud til at være kommet for at blive, for der har aldrig været så mange trampoliner rundt omkring i de danske haver og legepladser, som der er nu.
Et af de mest populære mærker på markedet er berg trampoliner og det er der en forklaring på, for det er det mærker der vinder i flest tests. Man ved når man køber en trampolin fra Berg, at man får top kvalitet, med fokus på sikkerhed, så man trygt kan lade børnene eller selv hoppe på den.

Der findes både modeller til at stille på jorden og modeller der er beregnet til at grave ned, de såkaldte Inground modeller.
Hvilken model man skal vælge, afhænger lidt af om man vil grave et stort hul i græsplænen, for det er nødvendigt ved en inground model, det kan man skippe for med en standard model.

Berg trampoliner fås i flere forskellige typer, nogle som er bedst til mindre børn og nogle som er bedre til de lidt større børn. Der er forskellige krav til blandt andet springdugen, for at børnene får det optimale ud af det.
For eksempel Berg favorit er en af de modeller der er særligt velegnet, til de lidt større børn, da den har en springdug der giver et fast opspring. Ved at dugen er fast, betyder det også at har man nogle krudtugler med meget energi, så kan de hoppe hurtigere og mere intenst på denne model kontra nogle andre.
Derimod til de lidt mindre børn, anbefales det at vælge en berg champion, som har en springdug, der giver et lidt mere dynamiske spring muligheder.
Det skal dog ikke forstås sådan, at et barn der ikke lige passer 100 % i kategorien ikke kan eller må hoppe på trampolinen, der er guidelines man kan støtte sig op af når man skal vælge. Så har man to børn, der ligger lige på hver sin side af de to modeller, skal man selvfølgelig vælge den der giver mest mening. Blot velvidende om at det ene barn i en periode efter, har de mest optimale forhold og udnytter trampolinens fulde potentiale.

Når du køber berg trampoliner, ved du at sikkerheden er i top. På alle trampoliner er der en kantbeskyttelse der skiller sig lidt ud fra andre modeller, ved at der er en 38 cm bred plade inde i selve beskyttelseskanten. Den er 2 cm tyk over selve trampolin rammen og 1 cm over fjedrene, det forhindrer at man ryger ned mellem fjedrene, hvis man skulle komme til at hoppe lidt yderlig ved kanten. Samtidig er kantbeskyttelsen fremstillet i et materiale, der er vejrbestandigt og derved meget holdbar, så den kan holde til det meste og bevare sin gode effekt.
Men også sikkerhedsnettet på berg trampoliner er af høj kvalitet. Det er et finmasket net, der sidder stramt på stativet, så det kan afhjælpe, hvis man er ved at hoppe ud over kanten. De metalstolper der skal holde nettet er polstret med et blødt hylster, så der er minimal risiko for at komme til skade, hvis man skulle komme til at hoppe ud i dem.
Nettet findes i to udgaver, en comfort udgave eller en lidt dyrere deluxe udgave. Forskellen er at deluxe modellen er fremstillet i et lidt kraftigere materiale.

Sidst men ikke mindst skal der nævnes, at er man faldet for på de populære berg trampoliner, får man udover en fantastisk god trampolin, med sikkerheden i højsædet og en garanti på 5 år på rammen og 2 år på fjedre og springdugen.