Legeredskaber kan så meget mere end at leges med

Det har lige været jul og mange har garanteret været igennem et større projekt med hvilke gaver der skulle købes til de forskellige familie medlemmer. Nogle gange er man heldig og få en ønskeseddel så man har en guideline at gå efter andre gange må man selv i gang med, at være den kreative og finde på hvad der skal gives til for eksempel niecen eller nevøen eller måske der er til sine egne børn. Alle vi jo gerne give børn lige præcis det de ønsker sig allermest om så det er legeredskaber, tøj eller noget elektronik.
Der er en del der synes det er forkert og kedeligt at give børn tøj i julegave, men hvorfor egentligt det? Der er faktisk børn der synes det er rart at få noget smart tøj og når det er en gave, kan man ofte også forvente at det er et lidt dyrere mærke end hvis man skal ud og forny hele garderoben. Men ofte hænger pris og kvalitet bare sammen.
Men hvis ikke det skal være tøj, så opstår det store tusind kroner spørgsmål, hvilket legeredskab eller hvilket legetøj skal man så vælge til de kære børn. Som sagt kan man være heldig at få lidt inspiration fra en ønskeseddel, men ellers må man ud og orienterer sig lidt og se hvad butikkerne kan byde på af spændende ting.
En god guideline er, at se på det forskellige legetøj. De fleste brands er så flinke at skrive en anbefalet alder på alle deres produkter og ikke hermed sagt at man skal holde sig slavisk til den, for det afhænger selvfølgelig meget af hvor langt barnet er i sin udvikling. Nogle børn vil sagtens kunne klare på nogle områder at gå en alder eller to op, hvor andre derimod går en alder ned. Men som udgangspunkt er det en god rette snor at gå efter, hvis man er på helt bar bund, når gaven skal findes.
Det kan med fordel godt være et legeredskab man vælger, for på den måde har barnet mulighed for at lege samtidig med at mange af dem faktisk har en funktionel egenskab også. For eksempel en gynge stimulerer barnets vestibulære sans og dermed styrkes balancen hvor en trampolin udover at styrke balancen også er med til at træne barnets motoriske egenskaber. Så lige pludselig bliver leg til læring på den sjove måde uden at barnet tænker over det.
Så en anden gang når gaven skal vælges, er der ingen grund til at gå i panik, blot følg disse enkle råd og gør op med dig selv om det skal være, tøj, legeredskaber, legetøj eller noget helt andet, inden du begiver dig ud i slagmarken.