En mooncar er et rigtig godt redskab til læring

Når barnet starter i børnehave er der mange ting som det skal lære lige fra første dag. Der er et nyt regelsæt end det barnet kender fra dagplejen og der er en masse nye kammerater det også skal forholde sig til. Samtidig er der mange ting som barnet skal øve og blive bedre til, imens det går i børnehave for eksempel at klippe, tegne, deles, koncentration og mange flere.
Mange børn elsker når de får et frirum hvor de bare kan lege og kan vi så samtidig lære børnene noget er det jo en ren win win situation. For eksempel når barnet kører på en mooncar er der flere egenskaber barnet træner, alt imens det blot leger. Barnet får først og fremmest rørt sig og brugt noget energi men det træner også omverdens sans, for det er vigtigt at man kan orientere sig, når man fræser rundt på den, så man ikke kører ind i nogen. Men samtidig styrker det også barnets muskulatur for det kræver en del kræfter at kunne køre i længere tid. Barnets koordinations evne bliver også trænet, for når man kører på en mooncar, så skal man kunne koordinere sine bevægelser så man kører i den rigtige retning og det skal man samtidig med at man skal orientere sig med øjnene om hvor man kører hen og det træner øje/hånd koordinationen.
En sidste ting man træner er hjernen, for som de fleste nok ved så kan det være svært at køre på en mooncar, fordi den styres med stænger og ikke et ret, så man skal først vænne sig til hvilken vej man skal trække stængerne i for at den kører den rigtige vej. Og når der skal bakkes er det endnu sværere, for så er det den modsatte vej der skal styres. Det kan sammenlignes lidt med når du som voksen skal lære at bakke med en trailer, den reagerer heller ikke altid som vores logik siger os.
Så det er ikke det rene spild tid når børn leger, de lærer en masse selvom det ikke altid ser sådan ud og børn lærer bare bedre når de ikke bliver presset til det.