Trampolin tilbehør kan fås både til sikkerhed og leg

I alle haver med respekt for sig selv, hvor der bor børn står der også en trampolin. Det er et af de legeredskaber der har højest prioritet ved børnene og så er der en bonus gevinst at de rent faktisk gør en masse godt for børnene samtidig. Så børnene lærer og stimulerer deres sanser og motorik, mens de leger.
Men køber man en trampolin, bør man også købe det mest nødvendige trampolin tilbehør til, så sikkerheden er i orden.
Der findes et hav af tilbehør både når vi taler sikkerhed, men også praktiske foranstaltninger.
I denne artikel vil der blive lagt fokus på et udsnit af alt det tilbehør der findes, både det som er ”need to have” og ”nice to have”.
Først og fremmest er det vigtigt, at man anskaffer sig et net, nogle mener det giver en falsk tryghed, men når alt kommer til alt så forhindrer det børnene i at flyve ud over kanten. Selvfølgelig kan der stadig ske skader, men chancen for at de bliver formindsket bliver væsentligt reduceret. Man kan også få et framenet til at spænde fast rundt om benene, det forhindrer at andre børn kan kravle ind under den, hvilket kan være ret farligt hvis der er nogle der hopper på trampolinen imens.
Man kan også købe et cover til at sætte på trampolinen, når ikke man benytter den. Det beskytter springdugen mod tæring fra vind og vejr og dermed forlænger man levetiden på springdugen.
Andet trampolin tilbehør som har med sikkerheden at gøre, er ikke om børnene kommer til skade, men nemlig et forankringssæt, som skal bruges til at fastgøre trampolinen til græsplænen, så den ikke flyver væk når det blæser godt op. En trampolin har en stor flade på grund af den store springdug og kommer vinden ind under, har vi gentagne gange erfaret under de tidligere storme at de flyver rundt i nabolaget for et godt ord.
Til de fleste trampoliner følger der også en stige med, den er uundværlig så er den ikke med, er det ikke her i skal spare pengene. Stigen gør at selv de mindste børn vil være selvhjulpen til at kunne komme op og du slipper for at løfte hvert enkelt barn op og ned hele tiden.
Et andet praktisk trampolin tilbehør er et sko net til at montere på siden af den. Hvor mange kender ikke det, at så ligger skoene og flyder rundt over hele græsplænen, med dette net er der et rum til hvert barn og så er der styr på skoene.
Et sidste trampolin tilbehør der lige skal fremhæves er en basketball kurv, som man monterer på kanten af sikkerhedsnettet. Det giver lige et ekstra krydder til hvad man kan lave mens man hopper. Det er en perfekt kombination af at stimulere børnenes motorik og samtidig træne deres koordineringsevne men de er i gang med en sjov leg.