Trampoliner er et fantastisk legeredskab, der kan bruges i timevis

Lige om lidt banker foråret på døren og ungerne plager for at få lov til at komme ud og lege hele dagen, men hvis de skal lege ude skal der også være noget sjovt og varierende for dem at lave. Og tager du en tur rundt i de fleste villa kvarterer, vil du opleve at en af de mest sete legeredskaber er trampoliner. De skyder op i enhver have og på de fleste legepladser også. Og det er fordi der er skabt mulighed for mange gode timers leg, samtidig med at barnet får sig rørt og styrker barnets motoriske evner. Og der er undersøgelser der beviser at bevægelse og god motorik er med til at barnet har nemmere ved indlæring.
En af de ting man skal overveje er hvilken trampolin man vælger at købe, jo billigere den er jo kortere tid vil den oftest holde. For som med så meget andet hænger pris og kvalitet også lidt sammen her. Den billige udgave har knap så gode svejsninger og kan derfor ikke klare de samme kilo som en dyrere model, du vil også opleve at den ruster hurtigere og sidst så er kantbeskyttelse ikke så god. Og det er her mange af skaderne sker, fordi den ikke dækker fjedrene ordentligt og så kommer børnene til skade på dem.
Når nu vi taler sikkerhed, er der en ting mere der er meget omdiskuteret – skal trampoliner være gravet ned i græsplænen eller er det lige så sikkert at den står på ben på græsplænen?? Nogle vælger at grave den ned for så at tro der ikke kan ske noget, for barnet kan jo ikke falde ned. Men det er lidt en falsk tryghed, det er korrekt at barnet ikke falder så langt ned, men barnet kan stadig falde ud over kanten og komme til skade. Så hvad enten man har den gravet ned eller stående på ben, vil anbefalingen være, at man har et net om, for på den måde mindsker du risikoen for at barnet falder ud over kanten på trampolinen og dermed og risikoen for at komme alvorligt til skade.
Trampoliner kan sågar fås helt ned til de mindste børn fra 1 år – det er en lille model der blot er 70x70 cm. Og med en fastmonteret bøjle som børnene kan holde fast i indtil de kan selv kan holde balancen mens de hopper. Den kan kun bruges indtil barnet er 5 år, men inden da vil barnet garanteret også hellere have en større, hvor der er mulighed for langt flere udfordringer. Men til det helt lille barn er den perfekt, den er med til at træne barnets motorik, balance, spændstighed o g muskler.
Som der før har været lidt inde på, er sikkerheden vigtig når vi taler om trampoliner. For ligeså sjove de er at hoppe på ligeså ”farlige” kan de være hvis ikke man passer på og uheldet er ude.
Så husk, tænkt på kvalitet når i vælger, køb altid et sikkerhedsnet uanset hvilken model i køber, hop aldrig mere end max 2 af gangen og to der er cirka lige store – ikke barn/voksen, da barnet vil kunne flyve ud af trampolinen pga. Vægtforskellen.