En billig køjeseng er ofte lige så gode som de dyre

Hvornår er det tid til at skifte tremmesengen ud med en junior seng, der afhænger meget af barnet der ligger i sengen. Når det begynder at gøre tegn til at klatre over, skal man findeet andet alternativ, da det ellers bliver for farligt, hvis barnet falder ned når det prøve at komme ud af sengen.
Mange vælger først af skifte til en junior seng, inden de går over til en voksen størrelse men skal det være en køjeseng eller en almindelig seng?
Igen afhænger det af barnet der skal sove i sengen og er du i tvivl så kan du jo prøve med en billig køjeseng, så er udgiften ikke så stor hvis du skal konvertere til en almindelig seng. Ellers er det andet alternativ at du vælger en model, hvor man både kan bruge den som en almindelig seng eller som en højseng.
En ting man altid skal have for øje er om barnet selv kan komme op og ned fra sengen, også i søvne da man jo ikke ved på forhånd om det er noget ens barn praktiserer.
Det har også den fordel at de selv kan komme ind til en om natten, i stedet for at de skal ligge og kalde og eventuelt vække andre søskende.
Men det er ikke kun på børneværelset det kan være en fordel med en etageseng, i sommerhuse er der oftest ikke så meget plads på værelserne, så der kan man med fordel vælge at købe en billig køjeseng i stedet for t enkelte eller en trekvart seng, så vil der være bedre plads på gulvet til andre møbler eller måske til at lege. Og køje senge kan fås med både to og tre køjer og er pladsen ok, kan man sågar få en der er dobbelt i underkøjen og enkelt i overkøjen, så man har tre soveplader i alt.
Et tredje sted hvor en billig køjeseng ofte vil være brugt er i en campingvogn, der er oftest altid så meget plads, men der skal gerne være fire – fem sovepladser som minimum, så hele familien kan sove i vognen og ingen behøves at ligge i telt ved siden af. Det er i hvert fald en fordel så længe børnene ikke er så gamle, behovet ændrer sig nok med årene, når de får en hvis alder synes mange børn af telte er en dejlig mulighed for at trække sig lidt fra de voksne.
Så en køjeseng kan være en fordel i flere aspekter, selvom mange tænker den som passé og gammeldags, når man taler om senge.