En boxmadras behøver ikke at være et dårligt valg af madras

Skal den gamle seng skiftes ud, er det en god ide at tage et grundigt kig rundt omkring i de forskellige møbelhuse som forhandler senge, for at finde frem til den bedste seng til dig.
Hvis du kun bruger din seng primært til at sove i og ikke ligger og ser tv eller læser en bog ret ofte, så kan en boxmadras være et rigtig godt bud til dig. Ved at vælge sådan en seng, får du nemlig rigtig meget seng og madras for pengene.

Boksmadrassen har ikke altid haft det bedste ry og har været betragte lidt som et dårligt og billigt produkt, men det er den ikke længere. Den er vellidt af mange og er ved igen at vinde indpas på sengemarkedet. En af grundene til det er, den er opbygget på ed massiv ramme og det eneste der mangler er at sætte et par ben under og så har du en fremragende seng. Det at sengen er i et stykke gør den også nem at flytte rundt på, ved rengøring eller flytning, den er ikke særlig tung, som man kender fra andre typer senge med sengegavle og en kasse madrassen ligger i.
En af de andre og nok den største grund til, at en boxmadras er så populær er prisen, hvor den førhen som nævnt var et knap så luksuriøst produkt er det i dag et godt produkt du får, for en beskeden som penge, hvis man skal holde det op imod, hvad for eksempel en elevationsseng koster.

Du skal selvfølgelig som med alt andet, ikke udelukkende gå efter den billigste model på markedet, for der er stadig nogle syndere derude, hvor du ikke får topkvalitet og så er det ikke længere et godt køb. Og man skal ikke gå på kompromis med sin nattesøvn, den er en vigtig base til at hele dagen bliver god.
Der er dog lige et argument man skal have i baghovedet, hvis man vælger en boxmadras og det er at den er som før nævnt fast monteres på en træramme, så madrassen kan ikke vendes som man kan med alle andre løse madras typer. Det har den konsekvens, at madrassen vil blive hurtigere slidt, da sliddet ikke kan fordeles på hele madrassen.
Det skal man holde op imod besparelsen, hvis man vurderer at en anden seng er tilsvarende dyrere end hvis du skal skifte sengen ud noget før end andre modeller, så er det stadig et godt køb med en boxmadras, hvis man ser på kvaliteten af madrassen.

Hvordan finder du så den bedste boxmadras til dig?
Ligesom med andre madrastyper er der også forskellige kvaliteter her, derfor er det vigtigt at du ser dig godt for. Der er nogle ting der kan hjælpe dig til at tjekke om boxmadrassen er af god kvalitet og artiklen her vil prøve at ridse de vigtigste faktorer op.
Det første du skal se efter er fjedretypen, det bedste er at vælge en med pocket- eller multipocket fjedre og en madras med to lag fjedre. Bonellfjedre giver giver ikke den samme støtte til din krop under søvnen, som pocket fjedrene gør.
En anden faktor er antallet af fjedre, jo flere fjedre den har jo mere fast vil madrassen være. Så det skal man være opmærksom på, når man vælger har man brug for en hård eller en blød madras. Det afhænger af ens vægt, størrelse og kropsbygning.
Det næste du skal tjekke er, hvilken type polster den har. Det bedste valg er klart latex, da det tilfører madrassen ekstra støtte. Et andet og billigere valg kunne være polyetherskum, men det tilfører ikke madrassen noget ekstra.
En sidste ting er komfortzoner, en god boxmadras vil have 5-7 komfortzoner og jo flere komfortzoner, jo bedre støtte vil du opleve at madrassen giver. Du vil få en oplevelse af, at din madras vil støtte både dit hoved, ryg, numse og fødder hele natten, uanset hvilken stilling der er din favorit sove stilling.

Hvis du tager udgangspunkt i ovenstående faktorer, når du skal vælge din næste boxmadras, er du godt rustet til at tage det korrekte valg.