Elevationssenge er med til at forebygge rygsmerter med flere

Rygsmerter er en af de værste lidelser og kan medføre alvorlige smerter samt en bred vifte af problemer endda kan man opnå begrænset mobilitet. Men det er desværre noget, som mange af os kæmper med, og især når vi begynder at nå en vis alder og er præget af slid fra hverdagens aktiviteter. Derfor er det vigtigt at gøre alt i vores magt for at sikre, at vi kan holde ryggen sund og velholdt og forhindre at den forværres.
Der er mange måder at gøre dette på og mange ændringer som vi kan gøre, fra at ændre vores hverdags rutiner til at ændre vores generelle kropsholdning eller ændre på den måde, vi løfter tunge genstande. Men elevationssenge er også en af de ting, der har stor effekt på hvordan vores ryg og krop generelt har det. Én ting mange af os glemmer, er den måde vi sover på og mængden af den støtte du opnår af din seng. Dette punkt vil gøre en stor forskel for din generelle sundhed. I mellemtiden er det også muligt, at ved at ændre sovestilling at bekæmpe mange forskellige helbredsproblemer og smerter specifikt.

Med elevationssenge er det muligt at ændre sovestilling præcis som du ønsker, og normalt betyder det at du kan hælde eller læne dig tilbage i hovedet og benene. De fleste senge har to hovedpunkter hvor den kan elevere - så dit hoved kan være oprejst og benene sænkes eller vende tilbage til en helt flad position. Nogle elevationssenge vil have flere elevationspunkter og dette har selvfølgelig endnu større fordele for din sundhed.
Der er en del fordele ved en justerbar seng også udover for folk med rygsmerter.

Når du sover i elevationssenge vil du være i stand til at gøre det i en position, der i højere grad matcher konturerne af din krop og det vil igen betyde, at du er i stand til at holde din ryg fladere mod jorden. Dette kan hjælpe til at forebygge sygdomme som iskias - en tilstand, hvor iskiasnerven bliver klemt i bunden af ​​rygsøjlen. Denne nerve kontrollerer hovedparten af ​​signaler mellem hjernen og benene og det er meget smertefuld, når den sættes under tryk. Ved at støtte rygsøjlens basis, er det muligt at holde ryggen justeret og bidrage til at forhindre klemte nervebaner. Du kan også opleve, at hvis du lider af iskias problemer, kan det i høj grad hjælpe mod den tilhørende smerte, at sove under ordentlige forhold, som for eksempel en elevationsseng.

Hvis du snorker meget, kan det måske hjælpe med en justerbar seng, da det igen er muligt at bruge hældningen når du eleverer, til at forbedre dit helbred og nedsætte dit snorkeri. Snorken skyldes oftest, at dit luftrør lukker over på grund af vægten af ​​halsen og dette resulterer derefter i at når den skal passere igennem, så opstår der en støj. Ved at elevere hovedet lidt og sove delvist lidt oprejst, vil du med elevationssenge gøredet muligt at ændre retningen af ​​tyngdekraften, således at den ikke blokerer dit luftrør. Derfra kan du så reducere lyden af ​​snorken og forbedre kvaliteten af ​​din søvn.
Dette er især vigtigt for dem, der snorke på grund af søvnapnø. Søvnapnø er en tilstand, hvor individet vågner periodisk gennem hele natten på grund af at de springer nogle vejrtrækninger over. Dette er ikke kun kan alvorligt skade kvaliteten af ​​søvn, men kan selvfølgelig også være farlige, hvis de stopper vejrtrækning for længe. Ændre din position vil ikke hjælpe alle former for søvnapnø, men kan have en positiv effekt på nogle typer af obstruktiv apnø.