Hæve sænke borde gør det muligt at indstille bordet individuelt

I dag er der stort fokus på arbejdsmiljø og hermed og også arbejdsstillinger. Aldrig har der været så meget fokus på om man nu havde det rigtige bord, den rigtige stol eller hvad det nu måtte være, for at man havde de bedste forudsætninger, for at undgå en eventuel arbejdsskade. Et af de mest omtalte remedier er hæve sænke borde, men hvor de førhen var forbeholdt de kontoransatte, er der næsten ingen grænser for hvor man i dag kan montere et og dermed gøre arbejdsstillingen mere fleksibel for de ansatte.
Tager du for eksempel daginstitutionerne, der havde man før hvis man var heldig stiger, som børnene skulle kravle op af for at komme op på bordet, men mange steder måtte man løfte alle børnene op på bordet flere gange om dagen for at de kunne blive skiftet i en god arbejdsstilling for pædagogerne.
I dag kan man blot sænke puslebordet ned i barnets højde og så via den elektriske motor hejse hæve sænke bordet op i den højde der passer til den enkelte pædagog. Og kan barnet ikke lide at komme op i højden kan man blot sænke bordet og sætte sig på en stol når barnet skal skiftes. Så ingen behøver være bange eller få ondt i ryggen.
Men også rundt om i produktions virksomhederne begynder der at snige sig hæve sænke borde ud i produktionshallerne, de er ikke længere kun forbeholdt inde på kontorerne. Selvfølgelig er de designet til at kunne tåle slidet, men det gør at en arbejdsplads er mere fleksibel. Det er klart en fordel i virksomheder hvor de ansatte deles om arbejdsstationer. Det kan være steder hvor de kører i skiftehold, eller hvis der er brug for rotationer, så kan den enkelte ansatte indstille arbejdsstationen sådan at den passer præcis til den enkelte.
Det er ikke kun muligt at få hæve sænke borde på stel, der findes også flere modeller der er designet til at kunne fastmonteres på væggen. Det kræver blot et vægbeslag, hvorpå der sidder en motor der gør det muligt at hæve og sænke bordpladen. Det er især meget brugt i institutioner, hvor der ofte ikke er meget plads på badeværelserne, så er man fri for bordben der fylder.