Kontormøbler skal passe til de arbejdsopgaver den enkelte udfører

Denne artikel vil prøve at fremhæve nogle af de vigtigste punkter, når der skal vælges inventar til kontoret. For det er vigtigt om end ikke det vigtigste, hvilke møbler man får kontra hvor ens kontor ligger. Du skal huske på at du og dine kolleger skal opholde jer 8 timer om dagen, 5 dage om ugen på disse kontormøbler. Det vil sige omtrent 40 timer om ugen, så derfor er det også vigtigt at du får dem der passer bedst til dig.
En fejl mange begår, er at vælge møbler der ikke passer til rummet, det vil sige at man for eksempel ikke kan åbne skufferne eller der ikke er plads til at gå rundt om bordet. Sidder man flere på et kontor er det vigtigt at tage højde for, at de alle har nem adgang til deres arbejdsplads.
Man skal også tænke over hvad møblerne skal bruges til, er det et man skal sidde ved hele dagen eller skal de bruges fortrinsvis til møder eller er det mere tænkt som et lounge område.
Det er for eksempel ikke rart at skulle sidde og arbejde ved cafe borde og stole en hel arbejdsdag, men skal man holde et lille møde eller sidde og vente, så kan det være helt ok.
En anden detalje mange glemmer når de ser på kontormøbler, er muligheden for opbevaring. Det er vigtigt at der er steder hvor man kan stille mapper, eller opbevarer andre papirer med mere, som skal bruges igen senere.
En af de punkter der er i fokus for tiden og har været det en tid nu, er om møblerne er ergonomiske. Det er vigtigt at man har en god arbejdsstilling for at undgå arbejdsskader. Der er flere undersøgelser der viser, at mange døjer med småskader og ømhed og at det kan relateres til dårlige arbejdsstillinger. Det er vigtigt at huske, hvad vi indledte med, man opholder sig på sin arbejdsstation i rigtig mange timer om ugen.
Når man indretter kontoret er det vigtigt at dele folk op i grupperinger efter, hvad de arbejder med. Skal de sidde og ringe ud hele dagen, kan de være forstyrrende for en der skal sidde og fordybe sig i data en hel dag. Og ofte har de også behov for forskellige typer af kontormøbler.
Når du indretter er det vigtigt at have i mente, at selvom du gerne vil have et high tech moderne look, så er det også nødvendigt at tænke lidt længere frem og derfor vælge nogle tidsløse møbler. For med mindre du ønsker at skifte det hele ud igen om 5 år, hvilket de fleste ikke synes skal være en del af budgettet, så hav det i baghovedet, når du bladrer gennem alle de lækre og inspirerende kataloger med kontormøbler.
Det er også vigtigt, at hvis man har planer om at udvide kontorstaben inden for en given tid, er der så mulighed for at få de sammen møbler igen. Er der ikke, så kan det ende med et værre rod af forskellige stilarter og farver, hvilket kan påvirke helhedsbilledet og ikke mindst arbejdsindsatsen.
Gode møbler og praktisk indretning, at de har alt ved hånden som de skal bruge, vil få medarbejderne til at være mere produktive.