En skummadras er perfekt til gæstesengen eller som legemadras

Skal der skiftes madras i sengen, men er du i tvivl om hvilken madras type du skal vælge, hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige typer. Denne artikel vil prøve at belyse nogle af disse perspektiver og prøve at guide dig til om du skal vælge en springmadras, skummadras eller en helt tredje.
Der er som bekendt en hel håndfuld af forskellige madras typer og vælge imellem, alle med hver sine fordele og ulemper og den madras der passer bedst til den ene er ikke nødvendigvis bedst til en anden. Det er meget individuelt hvilken madras der passer bedst til netop dig.
En af springmadrassens klare fordele er at den er vendbar, hvilket giver madrassen er længere levetid, da sliddet og belastningen fordeles jævnt. Nogle springmadrasser er zoneinddelt og det giver dig en effektiv og behagelig støtte.
Vi kender også alle boxmadrassen, her er den bygget sammen med stellet, så den er ikke vendbar. Det vil sige at levetiden forkortes og der vil være en større ensartet belastning på de enkelte fjedre.
Hvis du er på jagt efter en billig madras, så er det klart en skummadras du skal vælge, det betyder også at det er den dårligste type og anbefales ikke hvis du skal bruge den hver dag. Men som en gæste madras eller til hyggestunder til ungerne, så er den helt perfekt.
Men der findes også skummadrasser af bedre kvalitet, såsom koldskum, latexskum og viskoelastiskskum. Koldskum kommer lige efter den almindelige vi kender fra da vi var børn, men stadig ikke den bedste madras at vælge til daglig brug, men til gæstesenge med videre er den helt fin. Latexskum er især en fordel hvis du har det meget varmt om natten og sveder meget. Da det er en madras af naturmateriale er det også et meget allergivenligt valg. Den vil typisk koster noget mere end de to første skumtyper.
Kongen af skummadrasser er klart viskoelastiskskum, som er kendetegnet ved at den er perfekt til at forme sig efter kroppen. Da den former sig efter kroppen, vil du også opleve at din krop bliver omsluttet, så du vil være i stand til at holde varmen og samtidig få en god støtte.
Det er vigtigt når du vælger, at du ikke får en madras der er for lille. Det er vigtigt at der er god plads, da du ellers vil opleve en urolig søvn. Så det anbefales at sengen er 10 – 20 cm. længere end din højde og ikke smallere end 90 cm.
En skummadras er en varm madrastype som førnævnt, så hvis du har det varmt om natten, så vælg en latexskummadras da latexmaterialet virker kølende.
Sidst men ikke mindst skal du huske, at dig og din partner ikke nødvendigvis skal have den samme madrastype, for i er måske ikke lige høje, lige tunge eller de samme skavanker.
En madras skal passe til den enkeltes individuelle behov.