Sofaborde bruges i et bredere omfang end tidligere

Førhen havde bordet ved sofaen kun en enkelt funktion, nemlig at man havde et sted at stille koppen når man for eksempel var til te selskab med damerne fra klubben. I dag har det lagt flere funktioner, det skal både kunne agere spiseborde, sideborde, arbejdsborde, legeborde og selvfølgelig som sofaborde.
Hvilket også gør det svært i dag at vælge hvilket bord, der er det helt rigtige med alle de funktioner. Skal man kunne spise ved det skal der være rimelig med plads og en rimelig højde også. Hvis det mere er et pyntebord går de fleste mere efter et fedt design end den egentlige funktionalitet.
Med designet har også ændret sig fra blot at være en bordplade med fire ben til at være et bord med skuffer og hylder så der også er plads til opbevaring af magasiner med mere. Mange af de sofaborde du kan købe i dag har også et design så de kan bruges flere forskellige steder rundt i huset. For eksempel som natbord ved sengen.
Der findes mange forskellige modeller, en del af dem holder sig i et naturligt look hvor der tages udgangspunkt i skiver af en træstamme eller også borde der er holdt i genbrugs tanken. Det kan for eksempel være en gammel fragt kasse, der er med til at give et rustikt look i stuen. Der er også god plads til opbevaring nede i kassen. Men denne problemstilling kan også løses med et mere high tech og moderne bord, hvis du tager et Dann sofabord. Der kan bordpladen skubbes til side og så er der mulighed for at opbevare ting der og ved at pladen blot skal skubbes til side, behøver du ikke at flytte de ting du har stående på imens. Som du er nødt til med fragt kassen, da låget i stedet skal løftes.
Der er faktisk flere der også begynder at benytte sofaborde som børnebord på legeværelset, fordi højden passer perfekt til børn og deres legehøjde og så har de samtidig et bord som kan tages ind i stuen og benyttes ved lejlighed.