En guldhalskæde findes i mange forskellige størrelser og designs

Smykker har altid været en af kvindernes store svagheder, jo flere jo bedre, men også størrelse især på konkrete smykker har en betydning for nogen.
For nogen er størrelsen på deres smykker lig med mere prestige og taler vi for eksempel om perler, er der også noget om snakken. For værdien af en perle er højere jo større perlen er.
En guldhalskæde bliver og forbundet med prestige og har så godt som altid, været kvindernes favorit materiale. Og det kan helt enkelt forklares med, at en flot halskæde skaber opmærksomhed uanset hvad den sættes sammen med. Den vil kunne tilføre dit outfit lidt ekstra stil og klasse.

Der findes mange forskellige modeller og det er meget forskelligt hvad kvinder bedst kan lide og vad der klæder den enkelte. Nogle stilarter passer også bedre til en type kæde, men kan slet ikke kombineres med en anden.
Nogle vil helst have en tyndere kæde, hvor der er et vedhæng i, hvorimod andre hellere vil have en tykkere kæde, for eksempel en panserkæde men så uden vedhæng.

Det er bare vigtigt, at du vælger en guldhalskæde der passer til stil du gerne vil have og også den kropsbygning du har. Det ser for eksempel malplaceret ud med en meget tyk og massiv guldhalskæde, hvis man er en meget lille og tynd kvinde, så det nærmest er kæden der kommer med kvinden. Ligeledes er det hvis en meget overvægtigt kvinde, har den fineste og tyndeste halskæde på, som nærmest forsvinder i huden.
Men brugt på den rette måde, vil du kunne understrege din stilart og se elegant ud.

Når man handler med guldsmykker, skal man være forsigtig for grundet den store efterspørgsel er der efterhånden mange uægte smykker på markedet.
Disse forfalskninger er af så gos en kvalitet, at kunden ikke opdager at det er et forfalsket produkt, før end det er for sent og deres guldhalskæde begynder at falme. Det er svært at opdage inden, fordi de er så godt forarbejdet og har formået at lave et produkt der har samme vægt som guld normalt har.

På baggrund af alle de forfalskede smykker der er i omløb, er det en god tommelfingerregel kun at købe smykker ved autoriserede forhandlere, som har mange års erfaringer, et godt omdømme fra tidligere kunder. Og sidst men ikke mindst, skal butikkens leverings- og retur politik, leve op til de sikkerhedsstandarder, der kan medvirke til at kunden trygt kan handle ved dem. Der må ikke være huller i betingelserne.

Når du skal vælge en guldhalskæde, er der et par faktorer du skal have med i dine overvejelser, såsom udseende, holdbarhed og praktisk brug. Er det en kæde du skal bruge hver dag, uanset hvad du laver, skal den have en vis robusthed, for ikke at gå i stykker. Skal den derimod kun bruges til bestemte lejligheder, kan man godt vælge en mere spinkel og elegant model.
Hvis du vil have en kæde der holder, er det en 14 karat du skal have, fordi der er farven tydeligere og materialet stærkere.
Hvis ikke du er interesseret i at sidde og nulre med rengøringen, er det en god ide at vælge et smykke der ikke har for mange snørkler og krummelurer, da de vil opfange skidtet og nærmest være umulige at få rene igen.
Det er ligeledes vigtigt at spændet er sikkert og nemt at bruge, for ellers vil du kunne risikere at tabe smykket eller ikke selv kunne tage det på.
En god indikator på om smykket er ægte, er faktisk også låsen – er det uægte er det ofte her guldet først vil begynde at falme.

Er man lidt vågen når man handler, er der ikke noget at frygte og så er en guldhalskæde en god investering.